nak cari ape tu...

Loading...

Monday, 9 April 2012

Cinta Bersatu


Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku

Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa

Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu


Hanya kamu saja
Yang mampu begitu

Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu

Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu


Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu

* tibe nak berjiwang di pg hari kerana setelah selesai urusan di pejabat agama,, Alhamdulillah..
   semoga segalanya berjalan dengan lancar.. amin..


Thursday, 15 March 2012

BFF kawin

Alhamdulillah BBF ku akhirnya telah mengakhiri zaman bujang nya bersama lelaki pilihan nya Yusri.. upss!! BFF ku bukan Lisa Surihani tu k.. Nama die Siti Nur Syazwana binti Miskan,, BBF dari tingkatan 1 lg,, tahun 2001,, skrg 2012 so persahabatan ktorg pon hampir 12 tahun juga lah kan..hihihihihi 
gambar wana time tunggu di nikahkan.. wah!! aku yg nervous!

alhamdulillah dengan 2 kali lafaz akad nikah,, wana sah menjadi isteri kepada yus.. semoga dia menjadi isteri yang taat kepada suami, bahagia selalu dan dapat anak yang comey2.. ku akan merinduimu.. yelah ble dah kawin kan mesti yg komitmen kan..

dari kiri, haruslah aku yg comey nie, zila, yus, wana dan ainie.

Ceta sal ainie lak,, alhamdulillah die telah dirisik dan sekali gus bertunang dgn lelaki pilihannya bernama soleh yg dikenali waktu kursus induksi..hehehehe mesti lawak,, wahai BFF ku,, ku doakan kalian akan berbahagia selamanya.. aku pon begitu.. kerana lelaki ini pilihan ku, untuk suka duka,, susah dan senang bersama..

gamba sewaktu menyambut hari lahirnya yang ke22

ku percaya hanya dia sahaja yang mampu utk melembutkan hati ku yang keras,, yang tahan bila ku membebel,, dan yang paling penting boleh terima ku seadanya..
love u sayang ~~

Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”

Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua

lirik lagu 150 juta from fynn jamal.. 
My Incik tunang suka sgt dgr lagu nie sbb die pernah cakap " perempuan kat lagu nie sebijik cam u".. huhuhuhu aku dengan xada perasaan hanya tersenyum je..hihihi ingat gak die kat aku.. ish! haruslah ingatkan.. berani nak ingat kat pmpn lain lak.. waaccchhhaaa!!..
tapi hakikat sebenarnya aku teringin sgt nak belajar main gitar dan nyanyi lagu nie utk die time wedding ktorg nanti.. tp tangan nie mmg ler dah keras dah nie.. haiye!










Thursday, 1 March 2012

Entah ye

tbe2 tangan ini memanggil2 utk berblog.. hahaha tbe2 mood jiwang muncul.. ari nie 1/3/2012.. hanya tinggal 3 bulan lg untuk aku melangkah ke alam yang lain.. dan aku mmg xpenah menjejakkan kaki ke alam itu.. iaitu alam perkahwinan.. bln 3 nie kami akan menguruskan hal2 tok kadi.. pejabat agama johor.. perasaan apakah nanti yang akan kami tempuhi?? tp aku yakin pilihan ku tepat.. semoga Allah memanjangkan jodoh kami hingga ke syurga.. amin..


buat mase nie,, brg2 hantaran pon bru ada 3 brg yg dah di beli.. die pon ada gak 3 kot.. huhuhu.. kami tukar2 bli,, ada kdg2, kte beli brg kte then tukar dengan die.. tp style kami,, kami bertukar beli.. aku beli brg die dan die beli brg2 aku.. bukan ape,, biar die belajar cara-cara nak beli barang perempuan walaupun die ada 2 org kakak perempuan.. tp aku nak die tau gak taste aku walaupun hakikatnya.. taste die lg tinggi,, kalo g shopping,, memilih kemain.. sabo jelah,,